372

Těstoviny z křepelčích vajec

Tisk
Tenké těstoviny

• z čerstvých křepelčích vajec 

Stále častěji se setkáváme s problémem nedostatku železa v krvi a to hlavně u žen. Právě křepelčí vajíčka jsou bohaté na železo.

Křepelčí vajíčka se vyznačují vysokou nutriční hodnotou 1700 až 1800 J, což je více než polovina energie vejce slepičího, které je čtyřikrát větší, přičemž hladina vitamínů A,D,E,B1,B2,B12 a stopových prvků hořčíku, fosforu, mědi, vápníku a železa je výrazně vyšší.

Obsahují vysoce hodnotné bílkoviny, esenciální aminokyseliny, fosfatidy (lecitin), sacharidy a další specifické biologicky účinné látky, které příznivě působí při léčení kardiovaskulárních chorob, ekzémů, cukrovky, astmatu, poruch zažívacího traktu a výrazně posilují imunitu organizmu. 

Složení : Pšeničná mouka 50%, křepelčí vejce 14%, voda, kurkuma.

Nutriční hodnota na 100g výrobku: 

Energetická hodnota                              1635 kJ/386 kcal

Tuky      2,3g
Nasycené mastné kyseliny      0,8g
Sacharidy      78,7g
Cukry      3,0g
Bílkoviny       11,8g
Vláknina       1,4g
Sůl      0,02g
SKLADEM: 41 ks
41 Kč
Jednotek v balení: