• z čerstvých křepelčích vajec
Stále častěji se setkáváme s problémem nedostatku železa v krvi a to hlavně u žen. Právě křepelčí vajíčka jsou bohaté na železo.
Křepelčí vajíčka se vyznačují vysokou nutriční hodnotou 1700 až 1800 J, což je více než polovina energie vejce slepičího, které je čtyřikrát větší, přičemž hladina vitamínů A,D,E,B1,B2,B12 a stopových prvků hořčíku, fosforu, mědi, vápníku a železa je výrazně vyšší.
Křepelčí vejce obsahují vysoce hodnotné bílkoviny, esenciální aminokyseliny, fosfatidy (lecitin), sacharidy a další specifické biologicky účinné látky, které příznivě působí při léčení kardiovaskulárních chorob, ekzémů, cukrovky, astmatu, poruch zažívacího traktu a výrazně posilují imunitu organizmu.
Složení : Pšeničná mouka 50%, křepelčí vejce 14%, voda, kurkuma.
Nutriční hodnota na 100g výrobku:
Energetická hodnota 1635 kJ/386 kcal
Tuky | 2,3g |
Nasycené mastné kyseliny | 0,8g |
Sacharidy | 78,7g |
Cukry | 3,0g |
Bílkoviny | 11,8g |
Vláknina | 1,4g |
Sůl | 0,02g |